31 december

Helt plötsligt var årets sista dag här! Galet va fort det gått. Men snart står vi där igen på Sala torg och klockan slår tolv. 2011 here we come :)

Kom hem från stallet för ett tag sen, red ut en sväng i det fina vädret :) Mysigt. Nu ska jag städa undan lite på mitt rum. Sen ska jag ta och duscha och börja fixa mig. Kan ju ta ett tag om man ska försöka bli lite snygg. Haha. Beslutångest har jag också, vet inte om jag ska ha rakt, lockigt eller vågit hår..Ilandsproblem I know! Men det är svårt.

Ikväll kommer Alexandra hit så ska vi väl vara här ett tag. Sen drar vi vidare! Hoppas vi ses på torget, annars ta hand om er och ha ett jäkla bra nyår! :D GOTT NYTT ÅÅÅÅÅR




Dag 31 - Tillbaka blick från 2010

            
2010! Har varit ett rätt okej år. Framgångarna med Majsan var bäst. Har varit ett rätt jobbigt år då jag "förlorade" min bästa vän och min farmor. Tjänade mina egna pengar för första gången. Tror det har året har fått mig till en bättre och starkare människa. Men ni är det bara historia! 2011 here I come!

Dag 30 - Det här är jag beroende av

Jag är beroende av:
- cola
- tuggummi
- O.C

haha rolig tjeeej

30 december

Hejsan hoppsaaaan :) Sov så galet bra i natt, tror det blev 11 timmar. Det behövdes verkligen! Åkte till Västerås vid tio med Alexandra och Dannis :) Mycket trevligt! Men vi saknade våran lilla Ida. Fick med mig ett par byxor, väska och lite små saker hem. Sen blev det stallet.

Ikväll har jag färgat Emmas hår, blev riktigt bra :) Sen har jag fixat mina naglar, hoppas på att dom håller. Annars blir jag galen! Nu ska jag snart gå och lägga mig och hoppas på att morgondagen blir bra.

Puss och kram skumbanan!


Dag 29 – En nytagen bild på mig & 10 faktapunkter om mig


(nyaste jag hitta, glöm att jag tänker ta en ny nu)

-
jag älskar merry annbell, meeest
- jag är galet envis
- jag är tävlingsinriktad som tusan
- jag är oftast väldigt glader
- jag är en sjukt dålig förlorare!
- jag älskar djur
- har två "olika sidor"
- jag är helt beroende av O.C
- det sägs att jag har dålig smak, på tex. killar 
- har tydligen är roligt skratt


29 december

Sov hos Alexandra i natt :) Eller det blev inte så mycket sova men det gjorde väl kanske inte så mycket. Rolig kväll/natt/morgon iallafall :) Tänker inte berätta så mycket mer faktiskt, kul var det iallafall :)

På förmiddagen åkte jag halvdöd till Västerås, skulle till doktorn. Gick väl bra, iallafall med två saker. Ska börja ta sex tabletter istället för åtta och sen ska jag få några illamåendestabletter. Hoppas på att det blir bättre! Har nyss kommit hem från stallet, gick en sväng med henne. Sweet :)

Nu ska jag ta en dusch och dricka te! Och bara softaaaaa hela kvällen.


28 december

Idag har jag varit till stallet. Red inte idag då jag inte känner mig helt pigg. Fixade stallet med pappa så det gick fort, skönt :) Sen åkte jag ner på stan och fikade med Alexandra och Dannis, sen kolla vi lite på stan :)

Nu har jag nyss duschat och ska snart klä på mig. Sen bär det av upp till Alexandra :) Sover där ikväll, Dannis också!. Mysigt :) Hoppas ni får en bra kväll :) Puss!


Dag 28 – Det här saknar jag

Det är otroligt mycket jag saknar! Ingen ideé att skriva upp, utan här får ni några bilder på just det jag saknar.

  
     

27 december

Kom hem för ett tag sen efter att ha varit på bio med Dannis :) Vi var på nya änglagård, den var riktigt bra! Nu sitter jag och syster och kollar på titanic som går på tv :) så himla bra! Ska snart gå och lägga mig.

Förresten så är det ju sista veckan på det här året! Håller tummarna på att året iallafall kan sluta bra..och det verkar ju inte helt omöjligt :D haha!


Dag 27 – Min favoritplats

Min favoritplats där jag trivs som bäst är på hästryggen. Där mår jag som bäst! Där kan man ha hur kul som helst och bara få fokusera på hästen. När man känner hästen under sig och den går hur bra som helst..Då finns det verkligen inget bättre!


27 december

2010 börjar komma till sitt slut
sammanfattning av året

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
ja
2. Höll du några av dina nyårslöften? nej inte riktigt, men lite
3. Blev någon som du känner förälder i år? inte vad jag kan komma på
4. Dog någon som stod dig nära? ja, rest in peace
5. Vilka länder besökte du? inget alls tyvärr
6. Är det något du saknar år 2010 som du vill ha år 2011? yes!
7. Vilka/vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas? 30/7 och 31/7,
8. Vad var din största framgång 2010? tävlingarna med majsan
 9. Största misstaget? jadu..
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? inte så farligt
11. Bästa köpet? kommer inte på just nu,
12. Vad spenderade du mest pengar på? hästsaker
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? jaa!
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010? If we ever meet again-Timbaland (feat Katy Perry), Love the way you lie- Eminem,Rihanna
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? ledsnare tror jag faktiskt
16. Vad önskar du att du gjort mer? visat känslor för en viss person
17. Vad önskar du att du gjort mindre? deppa..?
18. Hur tillbringar du julen? släkt och familjen
19. Blev du kär i år? ja jag tror faktiskt de, men som vanligt gick det åt helvete
20. Favoritprogram på TV? ensam mamma söker, DH, efterlyst
21. Bästa boken du läste i år? om jag kunde drömma
22. Största musikaliska upptäckten? miley cyrus
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? ett armband
25. Något du önskade dig men inte fick? iphone
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2010? tandläkaren, praktik, firade mig, innebandyträning, lite mys
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? ja verkligen
29. Vad fick dig att må bra? majsan ♥
30. Vilken kändis var du mest sugen på? adam brody
31. Vem saknade du? många, för många
32. De bästa nya människorna du träffade? vet inte riktigt.

27 december

Sov lite för länge idag. Men antar att man måste sova ut ibland, även om jag inte gillart. Aja.

Har nyss kollat på rädda willy, lär ju vara en av dom sorgligaste filmerna :( hehe. Nu ska jag snart ut till stallet, ska rida en sväng och sen ta in pållarna. Sen skulle jag vilja ner på stan och kolla lite :) Får se hur det blir med den saken.

Vi hörs!!


26 december

Gókväll :) Dagen har varit bra! Åkte till västerås med mamma och Emma. Shoppade lite :) Blev ett par jeans, linne, tröja, tunika och lite små grejer. Super nice :) Skulle vilja åka till uppsala också någon dag, skulle inte tacka nej till lite mer kläder :) Nöjd med köpen iallafall.

Ikväll kom några tjejer hit :) Vi hade det lite mysigt. Nu ska jag ta och lägga mig! puuuss


Dag 26 – Mina rädslor

Det finns tre saker jag är rädd för
Ett: Rävar!
Två: Att misslyckas/förlora
Tre: Kärlek


25 december


Sveriges snyggaste!
omg omg omg


Dag 25 – Det här får mig att gråta

Ja, det är rätt mycket eftersom jag har lätt till att börja gråta. Men det jag oftast gråter för är väl sorliga filmer, kärlek och saknad. Big girls don´t cry

25 december

God fortsättning på er alla! Imorse åkte jag ut till stallet, red lite. Pigg som tusan och rädd för det mesta, men det gick bra. Skruttan min :) Sen åkte vi ut till mormor och morfar och åt. Gott, men nu vill jag inte ta julmat fören nästa år. Usch.. Sen kolla vi på gamla kort, jag övningskörde lite och så :) Bra dag!

Ikväll har vi bara tagit det lugnt hela familjen, skönt! Kollar på tv och så. Nu ska jag snart gå och kolla på O.C :) LOVEEE!! Hoppas ni haft en bra dag! puss på er

FÖRRESTEN så är det ett år sen idag som jag blev riven av mormor och morfars hund under nästan och över läppen. Ett fult jävla ärr sitter där nu. Blä! Men aja, ett minne från Molly. Men vem vill gå runt med massa ärr i facet? Inte jag!!!

24 december

God Jul på er alla! Hoppas ni haft en jättebra dag :) Min dag har varit kanon! Mätt och belåten, nöjd med julklapparna och haft bra sällskap :) Vi var som alltid ute hos mormor och morfar tillsammans med familjen Nicklasson och Allan :) Trevligt!! Jag fick bland annat pengar, filmer, smycken, t-shirt, ansiktskrämer, shoppning på söndag och så. Tack så jättemycket! :) Nu ska jag snart gå och lägga mig. God fortsättning!


Bästa jullåten!!

Dag 24 - Det får mig att må bättre

Merry Annbell! Vad mer behöver jag säga? Hon är ljuset i mitt liv, hon är mitt allt! Världens bästa ♥

24 december

GOD JUL
alla söta läsare

 


Dag 23 - Ett speciellt foto


Bästa tjejerna, Finaste fotot, Big Love


23 december

Dan före dopparedan! Idag tog jag en sovmorgon, som jag kanske inte borde gjort. Sen blev det stallet som tog lite för lång tid, men är det kallt så är det. Men man blir ju galen av det! Förstör allt. Red lite idag, eller skritta mest och sen trava lite. Hon kändes pigg och glad. Inget speciellt med benen. Skönt att få sitta lite i sadeln igen.

Har varit ner på stan en sväng. Så mysigt nere på stan nu precis innan jul. Även om det mest är stress och så. Men ändå. Nu ska familjen spela bingolotto, mysigt :) Sen ska vi klä granen! Eller det blir väl jag som gör det när dom andra kollar på. Haha.


22 december

Sanningen är hård, även om den inte kom en dag för tidigt.

22 december


Har nyss kommit hem från en trevlig kväll med laget :) Vi åt mat, tävlade och så. Bra kväll! :) Nu blir det O.C och sängen. Puss!


22 december

JULLOOOOOOV!!! Underbart underbart! Tre hela veckor utan skolan. Jippi!! Var till kyrkan en sväng, kände mig duktig som gick dit. Sen var jag och Alexandra till vallas julkul, fick inte komma in först men efter att min kära pappa kom och rädda oss så fick vi komma in och kolla :) Galet fula vissa var. Haha. Kommer hur kul det var när vi var med på julkul för två år sen, lite små snygga var vi då :) haha. Efter det gick vi ner på stad och fika med Ida och Angelica, vi kollade även runt lite så stan.

Har nyss kommit hem från stallet. Helt sjukt va kallt det är uteeeeee! Man dör ju nästan så fort man går ut :( -25 grader liksom. Man vill ju bara byta land ibland alltså.

Ikväll ska vi ha jul avslutning med innebandyn :) Vi ska tävla och äta, roligt! Ska snart hoppa in i duschen. Puuuuss!


Såhär snygga var jag och Oscar på julkul!


Dag 22 - Det här upprör mig

Det är nog rätt många saker som upprör mig. Men de hänger ihop med varandra. Sånt som våldtäkt, misshandel, pedofiler, barnmisshandel, djurmisshandel..Allt sånt! Jag blir helt knäpp i huvudet av sånt. Det är verkligen det värsta jag vet. Jag klarar inte av sånt. Jag blir både arg och ledsen. Det gör galet ont i hela kroppen. Jag vill kunna göra något för att sånt inte ska hända. Eller hjälpa de som blir utsatta. För såhär kan det inte fortsätta. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.



Dag 21 - Ett annat ögonblick

Ett ögonblick som jag aldrig glömmer var när jag slutade nian. Dagen jag hade varit orolig för att den skulle komma i flera år. Dagen då 9e inte skulle finnas mer. Jag kommer ihåg när vi satt inne i kyrkan och det var elever som sjöng solo osv. Och jag kunde inte sluta grina! Det bara gick inte. Och tårarna fortsätta rinna även när vi kommit ut från kyrkan. Och flera månader efter det grina jag över det. Helt sjukt jag vet. Sorligt. Men ja, det gick ju bra ändå. Jobbig dag, men ändå så var allt så fint :) Alla var så glada och ändå ledsna på samma gång. En dag jag aldrig glömmer iallafall.  "Never mind 9e"


Dag 20 – Favorit smycke


fulaste handen, hehe
Mitt favorit smycke köpte jag på klassresan till Rhodos, 2 Juni 2009 och sen dess har det suttit på min handled nästintill varje dag. Det var kärlek vid första ögonkast!! Armbandet betyder Hopp. Det betyder mycket för mig.


20 december

Första dagen i skolan idag efter fyra veckors praktik :) Rätt skönt att komma tillbaka faktiskt. Skönt som tusan var det att sova till åtta idag, nästan sovmorgon om man tänker på att jag har gått upp vid sex varje dag dom här veckorna. haha. Fast ändå så sjukt onödigt att gå i skolan dem här dagarna, man gör ju inte ett dugg! Bläää

Efter skolan så blev det stallet. Fortfarande svullen. Försökt få tag på Sven hela dagen men får inte tag på gubben. Suuuuck! Ska iallafall ta och skritta ut på henne en sväng imorgon, tror hon måste röra på sig. Kanske kan hjälpa om jag har tur.

Ikväll var det innebandy träning, roligaste träningen på hela året tror jag. Skapligt oseriöst, men jag gillart! Skoj med julavslutning på Onsdag :)

20 december

Like Seht Cohen say: I really need a chrismukkah miracle

19 december

  • Te
  • Ansiktsmask
  • Måla naglarna
  • O.C
  • Sängeeen

Så mysig kväll! Även om det står andra tråkiga saker på listan egentligen. Heheeee


19 december


Ingen aning om varför, men låten och videon ger mig gåshud.

Dag 19 – Detta ångrar jag

Oj..det här var inte lätt. Det finns mycket, men det känns bara jobbigt att tänka på sånt. Så därför tänker jag inte skriva något om det. Sorry..

Dag 18 – Operationen

Jag har gjort en plastikoperation. Jag skulle snart fylla 16 år. Rätt hemskt att man gör en skönhetsoperation redan i den åldern. Men det var inte meningen att det skulle bli så. Utan det var min sjukdom som satte igång alltihop. Det bröt ner mitt näsben och gjorde så jag fick ett stort hål i nässkiljeväggen. Näsbenet kunde de bygga upp med hjälp av revben, men hålet kommer man ladrig kunna göra något åt. Här får ni läsa lite om hur operationen gick till osv. 

28 September 2009 
Vi  kom till akademiska sjukhuset i uppsala vid elva på måndagen. under dagen så träffade jag dem som skulle göra oprationen, en läkare, sköterskor och narkos lärkaren. jag stod först på listan till att bli opererad på tisdag morgon. under kvällen så fick jag ducha med hibi scrubb, det är en tvål som man har på kroppen och i håret för att ta bort fett på huden. Jag fastade under natten/morgonen.

29 September
På tisdag morgon klockan sex kommer en sköterska in och väcker mig. Då skulle jag upp och duscha igen, men bara kroppen den här gången som tur var. Sen framåt åtta så fick jag säga hejdå till mamma och sen åkte vi ner till operations salen. Ni vet hur ett operations rum ser ut på ett ungefär va? Allt ser väldigt hemskt ut egentligen, mörkt och tråkigt. När jag lagt mig på "sängen/madrasen" så kommer det bara mer och mer folk in i rummet, de stoppa i kanyler i både foten och i handen. Sen fick jag narkosen och de är inte fören då jag förstår allt..att när jag vaknar så ser jag inte ut som innan, den gamla Ida är borta då. Då börjar tårarna rinna. Det enda jag kunde tänka på var Majsan. Tyckte det var så sött när narkos läkaren sa: don´t cry darling! Då börja man ju bara grina ännu mer. Det sista jag hörde var när alla sa hejdå ida.

Fyra timmar senare vakna jag. Jag hörde några sköterskor prata om att mamma var på väg till uppvaket där jag låg. När jag ser mamma komma så får jag bara fram: mamma! Hon sa senare att hon trodde jag var jätteledsen eller hade jätteont. Men så var det inte, utan jag sa: jag vill till majsan! Tänk att en häst kan vara det första och sista jag tänkte på. Jag hade spytt när jag hade kommit till uppvacket, men eftersom jag var lite drogad då så kommer jag inte ihåg det.

Läkarna sa att allt hade gått jättebra både med näsan och revbenet. Operationen hade tagit tre timmar. Men jag kunde fortfarande inte se hur det såg ut eftersom jag hade gips över näsan och två stora tejp bitar över kinderna och pannan. Men jag fick helt enkelt lita på de. Under dem två första dygnen så hade jag en såkallad painbuster till revbenet, det är är som en blåsa som pumpar ut smärtstillande till revbenet hela tiden. Himla tur att den fanns! Jag fick även morfin flera gången för att slippa ha ont. Och morfinet satte sina spår efter sig, för på Onsdagen så fick jag jätteont i magen och det kan nog ha varit det värsta jag har varit med om. Vilken jävla smärta.

Två veckor senare var vi tillbaka till Akademiska för att ta bort gipset. Jag kommer ihåg hur ont jag hade i magen när vi satt och väntade på att få komma in. Men jag var faktiskt rätt lugn. När vi fick komma in i rummet så la jag mig ner på "sängen". De började dra bort tejpen, sen lyfte de bort gipset. Jag fick en spegel i handen. Och där såg jag de, den fulaste näsan i hela världen! Tårarna sprutade och jag ville bara ha det ogjort. Jag kom hem och kände att jag aldrig ville gå ut igen. Men så blev det inte.

Även om det kändes piss så träffade jag mina närmaste kompisar dagen efter. De hjälpte lite, men det kändes inte bra ändå. Två dagar efter det gick jag till skolan, så många blickar, så många frågor. Lätt var det inte. Och det blev inte bättre utav att jag inte fick ha något smink allt i ansiktet och smink gör väldigt mycket. Men ja, efter några månader så började jag trivas mer och mer med näsan. Jag blev van. Näsan var rätt svullen under en tid.

Nu har det gått över ett år sen operationen. Jag är glad att jag gjorde den. Men om det aldrig hade blivit såhär med näsan så hade jag varit så mycket lyckligare. För det blir aldrig riktigt samma som det var innan. Men jag får leva med att det är såhär nu. Jag vill att alla som har planer på att opera sig för en liten sak som den inte är nöjd med ska veta att det är inte lika lätt som det verkar på alla kändisar. Man får fula ärr efter det och det tar lång tid att känna sig nöjd. Så ett tips, tänk efter noga.

18 december

Hejsan hoppsan! Nyss kommit hem från match och stallet. Var på match i Västerås, vi spelade mot Skälby. Matchen slutade sju-fyra. Men vi borde ha vunnit den, rikigt bra match!! Efter det så åkte vi till stallet, gick en sväng med snuttan som fortfarande är svullen. Ingen förändring alls. Man blir ju bra ledsen!

Ikväll ska familjen, mormor och morfar och Niklassons till måns ols och äta trerätters. Eftersom morfar fyllde år föra helgen :) Trevligt! Och riktigt gott ska det bli. Sen sover jag hos Dannis!

Hoppas ni får en bra kväll! Och hoppas alla som ska på studentfesten får det riktigt tråkigt. hehee


Dag 17 - Mitt favoritminne

Igen lär väl bli förvånnad nu, mitt favoritminne är Rhodos 2009.

Under hela högstadiet samlade vi in pengar. Vi bestämde oss för redan i början på sjuan att vi ville åka utomlands i nian. Så vi samlade in pengar genom att sälja new body, jockernummer, fika. Det var nog inte många som trodde att vi skulle klara det. Men jo, 27 Maj 2009 kl:17.02 satt vi på ett plan påväg till Rhodos. Vi hade klarat det!

"Rhodos, hääär kommer vi" och plötslig hade planet landat på Rhodos. Dagen vi längtat efter i tre år var helt plötsligt här. Det kändes helt overkligt. Sju dagar, bästa klassen, Sol och bad. Vad kunde bli bättre? Ingenting.

Vi solade och badade mest på dagarna. Sen på kvällarna gick vi oftast iväg och kollade i massa affärer och sen spenderades resten av kvällarna på vårat rum, större delen av klassen var samlade. Så himla lycklig jag var då. När vi satt där och lyssna på Ted Gärdestad och allt var så perfekt. Jag vill bara tillbaka dit igen! 

Det var helt klart den bästa veckan i mitt liv. Jag kommer aldrig glömma den, aldrig. Så mycket skratt och även tårar. Äkta kärlek från min sida. Never mind, 9E ♥


17 december

Praktiken är gjort!!! Dom fyra hela veckorna är över. Har gått riktigt fort! Som vanligt så ska det alltid ta slut när det börjar bli som roligast. Men vem vet, man kanske kommer tillbaka till åkra hemtjänst? Haha. Var lite blandade känslor idag, tråkigt att säga hejdå till alla gulliga gummor och gubbar, och personalen också såklart. Så himla söta alla var idag, hur tacksamma som helst! Kramisar fick man också. Men måste ändå säga att jag är riktigt glad att det är gjort. Har inte haft något liv under dom har veckorna så. Känns nästan bra att komma tillbaka till skolan, tror inte jag är redo för "vuxenlivet" än.

Kvällen kommer bestå av plugg, städning och Ted Gärdestad. Roligt fredagkväll liksom. Men det är verkligen behövligt. Sen har jag bestämt mig för att lägga mig tidigt ikväll och kolla på OC. Var jättelänge sen jag kollade på det så nu är det dags.

Nej, nu lär jag fortsätta skriva på psykologin. Hoppas ni får en bättre kvll en mig. Hehe.


Dag 16 - Bästa dagen i mitt liv

Bästa dagen i mitt liv var 1 december 2006. Vi skulle skriva på ägarpapperna på Majsan. Jag håller en massa pengar i händerna. Jag kommer ihåg hur det pirrade i magen påväg ut till armanbo. Det hade aldrig känns så långt ut dit, men nu kändes det som vi åkte i en evighet. När vi kom dit så skrev pappa först på massa papper, som tog ett bra tag. Sen när pappa skrivit på ägarpappret så säger Anette; "Ida, nu är hon din". Jag kände hur tårarna kom, jag var så himla glad. Det var en speciell känsla i hela kroppen. Jag sprang ner till stallet, där stod hon. Min alldeles egna häst, min Merry Annbell. Jag gick in till henne och hon kom fram till mig direkt och såg så glad ut och tårar bara rann. Ååååh, vilken känsla det var. Jag stod där och bara krama om henne och visste att nu var hon äntligen min på riktigt. Bara min! Och ingen kunde någonsin ta henne ifrån mig. Det var den bästa dagen i mitt liv!


världens bästa!


16 december

Nu tänker ni säker OJ, tjejen går upp tio i sex för att blogga! Men riktigt så är det väl inte. Jag är uppe för att jag ska till praktiken, nästsista dagen!! Så ni kan väl tycka lite synd om mig som är uppe med tuppen? (a) ha en underbart dag!

tidsinställning is the shiiiiiiit!


Dag 15 - Mina drömmar

Här är några av mina drömmar:
-
åka jorden runt
- bo i usa
- bo i stockholm
- leva ett OC liv
- vara ekonomiskt oberoende
-
hitta the big love
- bli polis
- ha en stor gård med massa hästar
- lyxig våning på östermalm
- bli skådespelare
- få barn, tre stycken tack
- få vara frisk
- ha en walk in closet

Där var några av dom, tro mig det finns fleer. Men vill ju inte tråka ur er :)


15 december

har nyss kommit hem från praktiken, fick sluta lite tidigare. ska ta och byta om och dricka lite te. ikväll blir det match i arboga, matchen börjar inte fören halv åtta så det känns lite sådär. iallafall när jag ska upp vid sex imorgon. aja, hoppas på att energin finns kvar i kroppen på planen också.

te var det!


14 december


Dag 14 - Det här hade jag på mig idag

sämsta någonsin eftersom jag bara går runt i jeans och hoodtröja på praktiken. inte ens värt att klä upp sig och inte att ta något kort heller. sorry!

14 december

hallå bloggisen! ska snart tillbaka till praktiken, var så lugnt så fick åka hem en timme. såhär "lugnt" har det inte varit på fyra veckor så det var skönt. ska dit i en timme sen hem igen, värt? haha. sen blir det stallet, får se om jag går en sväng med henne. hon var bättre i bakbenen igår, men fortfarande lite svullen i fram. hon skulle nog behöva röra lite på sig, men så värdelöst att rida/gå när det är kolsvart när man slutat. vi får se hur jag gör :)

vi hörs sen, pussss!

Dag 13 – Min sjukdom

När jag var ca 10 år så börja min fot helt plöstligt svullna så vi åkte till sjukhuset. Men de hitta aldrig felet, dem misstänkte nästan alla sjukdomar. Dem trodde jag var allergisk mot gluten så dem gick ner i magen och kollade, sen när jag vakna och var påväg hem så skakade jag, jag frös trots att det var högsommar, jag hade fått lunginflamation. Dem letade efter sjukdomen i ca 1 år. Jag hade jätteont i benen och kunde knappt inte äta nått.

Till slut så hitta dem felet, jag hade Wegener's Granulomatos. Det är en på miljonen som får den sjukdomen och just jag fick den, alltså en väldigt ovanlig sjukdom. Wegerner´s är en livshotande sjukdom, om det inte vore för all bra medicin så hade jag nog inte suttit här idag. Dem vet inte varför man får sjukdomen och den smitar inte heller. Sjukdomen påverkar hela kroppen, den angriper ett ställe på kroppen, oftast på överkroppen. Och på mig så angrep det sig på min näsa, det är därför jag har gjort en plastikoperation som ni kan läsa mer om här, mitt näsben sjönk in när jag fick sjukdomen, men jag opererade näsan och byggde upp näsbenet med ben från revbenet. Genom det ändrades mitt utsendeé rätt mycket.

Dem som får den här sjukdomen brukar oftast vara vuxna, därför vart det en stor chok för många, eftersom jag bara var 10 år. Jag fick äta massor av mediciner, under en tid var det ca 5 st om dagen. En av medicinerna var kortison, som ni kanske vet så sväller man upp när man äter kortison och reagerade människor på, det var det som fick mitt självförtroende att sjunka. Jag tog även spruta i benet varje lördag, helt själv hemma. Men det blev jobbigt så jag fick ta tableter. Varje gång jag möter en lärkare/doktor så vet dem knappt vad wegerner´s är, och dem som vet vad det är blir riktigt förvånade över hur jag orkar hålla på med hästar och hålla igång. Men det är stallet som får mig att orka. En del säger t.o.m att det är ett under att jag orkar med stallet.

Nu äter jag inte kortison och knappt inga mediciner alls. Jag lever ett helt vanligt liv. Jag vill inte höra att jag är sjuk, för det finns inget som tyder på det. Det bara finns där. En sak måste ni komma ihåg, den smittar inte ett dugg.

13 december


Lucia filmen!
Galet va roligt vi hade. Det var ett skolarbete.


13 december

lucia idag! kommer ihåg hur spänd man var förut när man skulle gå i luciatåget. hehe. och hur jävla sur jag blev i 5:an när wilhelmsson blev lucia och jag blev bara reserv :( haha. roliga minnen!

jag blev ledig idag :) hur skönt som helst. bara fyra dagar kvar nu på praktiken! men mindre roligt är väl att jag har lite skolsaker att göra i helgen/veckan. plus att jag har två matcher också. ojojoj

ska till stallet om någon timme. hoppas av hela mitt hjärta att majsan är bättre i benen! ska ta med mig varmvatten ut så jag kan linda hennes ben. ska linda i två dagar nu, så är det inte bättre på onsdag så blir det att ringa vetrinären. lilla älsklingen :(


12 december

I miss you, my friend

Dag 12 - Favorit låtar

Jag tänker visa er tre av mina favorit låtar. Blir inte det lättaste då jag har minst tre till som är mina favoriter, men vi kör på dem här eftersom det ligger så himla mycket känslor och minnen bakom dom.


Dag 11 – Mina syskon

Tyvärr så fick jag bara ett syskon, hade inte skadat med en storebror. Men blir nog lite svårt att fixa nu :(

Men jag är glad för det syskonet som jag fick. En lillasyster som är två år yngre som heter Emma. Hon råkar inte bara vara min syster, utan hon är en av mina bästa vänner också. Vi är riktigt tajta, vilket folk lägger märke till rätt ofta. Vi berättar det mesta för varandra, försöker göra saker ihop. Vi är inte sånna som bråkar hela tiden, bara små tjaffsar om skit saker, om tex vem som ska ha dom nya skorna. haha. Jag tänker alltid skydda dig från det onda.

När vi var små så gjorde du alltid som jag. Hoppade jag i en vatten pöl, så gjorde du det också. Gungade jag, ville du det också. Jag var din idol. Och det hoppas jag att jag är idag också? hehe. Utan min syster vet jag inte vad jag skulle göra. Hon finns alltid där när man behöver henne! Jag tänker finnas vid hennes sida, livet ut. För henne tar jag en kula när som helst!

Jag älskar dig! Du och jag, alltid.



11 december

praktik, stallet och softiskväll. så ser denna lördagen ut för mig! finns inte så mycket att skriva om dagen.

har nyss kollat på wallander :) nu väntar jag på att så mycket bättre ska börja. sista avsnittet :( blir att lägga sig tidigt om man ska orka upp imorgon bitti.

Dag 10 - 3 snyggaste killkändisarna

  
        adam brody               alexander skarsgård                  joel kinnaman

inte det lättaste valet precis, hehe

10 december

hallå där :) idag tog jag sovmorgon, galet va trött jag var. sen åkte jag ner på stan där jag mötte upp alexandra :) vi gick runt och kollade lite och tog en fika :) trevligt! skönt att få prata lite om våra och andras liv, blir inte så mycket sånt nu när man har praktiken. jag träffar ingen längre. huhu. en vecka kvar baraa. sen ut till stallet och fixa.

ikväll blir det att kolla på idol och ta det lugnt. somliga ska ju upp tjugo i sex imorgon så. antar att jag måste jobba sju dagar i streck sen, annars får jag tydligen inte ihop mina timmar. men man kan väl inte få praktisera en vecka i streck? låter ju helt sjukt!

nu ska jag snart ladda upp med popcorn och kolla idol. heja jay!!

9 december


Dag 9 - Mitt motto

Hoppet är det sista du förlorar

Så lyder mitt motto. Det är verkligen så, om allt känns helt värdelöst och det känns som det aldrig kommer bli bra igen. Så finns det alltid hopp! Alltid!! Folk som har förlorat hoppet har förlorat allt.

9 december

Måste tipsa om en hemsida som har helt otroligt snygga smycken! Drömriket. Jag ska nog ta och beställa lite smycken där ifrån så fort studiebidraget kommer :):) Skulle vara roligt att ha lite nytt på julafton och nyår, med dom här smyckena gör ju en hel outfit :)

  
klicka in här
 


9 december


nu styr vi mot salbohed! hoppas på att få övningköra lite där ute :)
när jag kommer hem ska ni få läsa om mitt motto :) puss så länge!


9 december

skönt som tusan att sluta tolv idag! plus att jag är ledig imorgon :) för första gången så ser jag inte fram emot helgen, praktik. men jag ska nog överleva, iallafall om dom ändrar mitt schema, för annars jobbar jag lördag-fredag. känns som sju dagar i streck blir lite för mycket.

var meningen att vi skulle åka till ridhuset idag. men majsan var svullen mer eller mindre i båda bak och ett fram ben. inte så speciellt bra. är det inte bra tills på måndag får jagta och ringa vetrinär. suck!

ikväll ska vi till mormor och morfar :) morfar fyller år på lördag. men eftersom ingen har möjlighet att åka dit då så åker vi ikväll istället :) nu måste jag ta något att äta, har inte ätit sen sex imorse och det börjar kännas i huvudeet.

Dag 8 - Ett ögonblick

Ett ögonblick som jag aldrig glömmer var i somras då vi tävlade på sorf. Jag har hoppat förklassen som låg på 1m och trodde inte jag skulle få hoppa laget på grund av att jag hade ett pet. Men jag blev uttagen. Taggare än någonsin, då majsan kändes i sin livs bästa form och det var hemma plan.

Jag kommer ihåg när jag gick in på banan, red emot första hindret. Och jag känner att det här kan jag nolla, hon verkligen bjöd på hindren, tog tag i hindren och letade efter nya hinder hela tiden. Hon var helt perfekt! I det ögonblicket insåg jag verkligen hur himla mycket jag älskade majsan. Jag grinade nog nästan under rundan för jag var så glad. Vi nollade! Tror jag var den enda nollan i mitt lag och hur bra känns inte det när alla ser ner på en när man kommer med en travare. Men där fick dom något att suga på. Även om hon travade på dem två sista hindren. haha.

Världens bästa ♥


"Det är bra älskling!!!"
aldrig hört något fulare. haha


8 december

Praktiken rullar på, riktigt skönt att vara inne på trejde veckan :) Inte mycket kvar nu. Haft riktigt bra schema den här veckan! slutat två tisdag-onsdag, imorgon slutar jag tolv, ledig fredag, jobbar lördag-söndag. skapligt soft :) även om det blir jobbigt att jobba helgen, men jag överlever nog :)

Har varit ut till stallet en sväng också, gick ett promenad med älsklingen och sen snygga jag till henne lite :) Ikväll har jag tränat innebandy. skönt att få springa lite. Nu blir det te! Kiiiiss

Dag 7 - Min första kärlek

Jag vet inte riktigt vilken som räknas som min första kärlek. Men jag tror det var i en kille som jag aldrig fick. Jag gick runt och hoppades i nästan tre år på att han en dag skulle bli min. Men så blev det aldrig. Trots att jag hade fått det förklarat för mig gång på gång att han inte var intresserad så kunde jag inte sluta hoppas. Och personer runt omkring mig fick mig på något konstigt sätt att ändå hoppas. Hoppas på ett lyckligt slut. Trots att månaderna och åren gick så kundejag inte få ut den där killen ur mitt huvud. Så många tårar! Känslorna har svalnat med hjälp av att fokusera på andra. Men jag tror att han alltid kommer finnas i där, på något konstigt sätt. Vi är inte såna som i slutet får varann.



Dag 6 - Vad är kärlek?

Ja..vad är kärlek?

Kärlek kan vara det bästa som finns! Att känna sig älskad av en annan person gör allt så mycket lättare. Att känna sig uppskattad för den man är. När man blir helt varm i hela kroppen så fort man ser personen. Sånn himla härlig känsla!

Men kärlek kan vara det värsta som finns också! Om du är kär i någon som inte har samma känslor tillbaka så förändras allt med kärlek till ett helvete. Eller om man blir dumpad, då vill man bara försvinna.

Kärlek är helt enkelt allt!
svårt att beskriva vad kärlek är, iallafall för mig som ja..inget vi behöver gå in på.




6 december


my new shoes!
så sköna och snygga


6 december


http://baconost.se
skönaste killarna ever! hehee


6 december

ledig idag! hur skönt som helst att vara det i veckan :) men fick igen sovmorgon iallafall, men börjar bli en vana så. vi åkte till ridhuset, riktigt fin var hon! inte alls springing och stel, utan hon var samlad och hur mjuk som helst. kanske behövde hon den här lilla vilan som hon fått. super bra kändes iallafall :)

har varit och haft möte med gun och annika också, rätt segt att behöva åka dit på min lediga dag men aja. dom verkar nöjda med mig så. hehe. nu ska jag ta och skicka iväg min psykologi som skulle varit inne för ett tag sen, men min hotmail har inte funkat så. bara att hoppas på att den fortsätter funka tills den är skickad.

sen måste jag städa mitt rum och sen är det innebandy träning också. när man hör ledig dag så borde amn ta det lite lugnt, men nope!

Dag 1 - Om mig

Jag är en småstads tjej på 17 år. Som älskar livet! Jag trivs jättebra i sala men vill ut och se världen medans jag är ung och sedan vända tillbaka hit igen efter några år. Som person är jag glad, envis, omtänksam, dagdrömmare och väldigt positiv när det gäller andra. Jag är rätt känslosam. När jag väl har bestämt mig för något så ger jag mig tusan på att det ska bli så också. Jag ger mig aldrig! Jag råkar även vara en riktigt dålig förlorare, lite för mycket.. Hehe. Det sista jag gör är att ta någon skit. Beter sig någon dåligt mot mig så gör jag det tillbaka, är någon snäll mot mig så är jag snäll tillbaka. Jag är en bra blandning av skitig hästtjej som älskar att vara i naturen och så, men älskar att klä upp mig, ha klackskor, snygga kläder, väskor osv. Jag har väldigt svårt att komma över saker, glömma och sånt är inte min grej. Jag har big dreams! Och jag tänker göra allt för att dem ska bli sanna.

Där var lite kort om mig. Jag vet nog så mycket om mig själv egentligen.


December listan

Jag följer strömmen och gör som alla andra bloggare. Jag börjar från och med idag och fram till nyår. Fast jag har inte gjort enligt den vanliga listan, uatn bytt ut några så det ska bli mer personligt. Vi får väl se hur det bli. Let´s go!

Dag 05 – Om mig
Dag 06 – Vad är kärlek?
Dag 07 – Min första kärlek
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Mitt motto
Dag 10 – 3 snyggaste killkändisarna
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – Favorit låtar
Dag 13 – Min sjukdom
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Bästa dagen i mitt liv
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Operationen
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Favorit smycke
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Ett speciellt foto
Dag 24 – Det här får mig att må bättre
Dag 25 – Det här får mig att gråta
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – En nytagen bild på mig & 10 faktapunkter om mig
Dag 30 – Det här är jag beroende av
Dag 31 - Tillbaka blick från 2010

5 december

skapligt trött jag var när klockan ringde imorse, somnade inte fören fyra..men kunde ju inte sova när, ja det behöver vi inte gå in på :):) haha. åkte ut till stallet och släpte ut hästarna. sen till idrottshallen för att stå i kiosken med pappa, sen stod jag även där med josse och elvira också. trevligt! sen kollade jag på div3 matchen.

sen iväg till stallet igen och fixa stallet och ta in hästarna. imorgon ska vi till ridhuset, wiho! var ett bra tag sen jag red henne ordentligt så ska bli jätteskönt att få göra det. får väl se hur hon sköter sig :)

nu ska jag kolla film. sen blir det en varm skön dusch! kiss


bilden är ju så himla fin, eller? fint hår man hade


5 december

nattuggla var namnet, blir fint när klockan ringer i morgonbitti. eller?

blev ett bra avslut på kvällen iallafall, yeah! nu-sängen. puusss

5 december


4 december

skön dag! tog en behövlig sovmorgon, skapligt sliten man var. sen ner på stan en sväng med mamma, fick ett par skor. thanks! (k) sen iväg till stallet och fixa, pusskalas med majsis :) ikväll har jag varit över till alexandra en sväng och tjejerna, trevligt :) även om dom är rätt dumma ibland. hehe.

överskottsenergi till tusen har jag! crazyyy. men kan ju inte precis säga att jag är samma med kompisarna och hemma som jag är på praktiken. man kan ju inte vara sitt riktiga ja där, då skulle dom nog släng ut mig. hehe! nu ska jag kolla på en film och tvätta bort ansiktsmasken! pussheeeej


2 december

Jag gjorde det igen, jag hoppades för mycket

2 december

När vi bara snöar bort
Jag vågade aldrig hålla din hand
Vi är inte såna som i slutet får varann
Nu kan du få mig så lätt

1 december


fyra år sen du blev min på riktigt idag!
bästa dagen i mitt liv
du är mitt allt, hjärtat
utan dig är jag ingenting
jag älskar dig, föralltid


1 december


det var otroligt jobbigt att vara på valla utan er.
alla minnen kom fram, allt vi gjorde.
det gjorde ont.
never mind 9e


1 december

omg, idag är det första december! årets sista månad är här. och den ska fan bli bra, det ska jag se till. julafton, nyår, det måste bli bra! taggad till tusen på allt :) håller tummarna på att det blir bra också. om jag nu inte lyckas få öroninflamation eller något, som har blivit en tradition. hehe.

har nyss varit till stallet, gick inte att göra något idag då det är -20 grader ute! :( känns som det kommer bli varm och skönt på praktiken ikväll..eller inte. ska snart hoppa in i duchen. sen ska jag och alexandra till stället där man har grymt mycket minnen i från..vallaskolan! skulle inte förvånna mig om jag börja gråta. haha. men vi ska iallafall prata om omvårdnad och så. sen blir det vidare till praktiken och blir kvar där till nio ikväll.

vi hörs kanske sen, pusshej :)


RSS 2.0