min sjukdom

det är inte alla som vet att jag har en sjukdom och därför skriver jag lite om den här så ni får reda på lite, och om ni undrar nått så är det bara att fråga (:

När jag var ca 10 år så börja min fot helt plösligt svulna så vi åkte till sjukhuset. men de hitta aldrig va det va, dem mistänkte nästan alla sjukdomar. Dem trodde jag var alergisk mot gluten så dem gick ner i magen och så, sen när jag hade vaknat och så, så fick jag lunginflamation. Dem leta efter sjukdomen i ca 1,5 år. Jag hade jätte ont i benen och kunde knappt inte äta nått. Till slut så hitta dem felet, jag hade Wegener's Granulomatos. Det är 2 på miljonen som får den sjukdomen och just jag fick den, alltså en väldigt ovanlig sjukdom. Dem vet inte varför man får sjukdomen och den smitar inte heller. sjukdomen påverkar hela kroppen, sjukdomen angriper ett ställe på kroppen, oftast på överkroppen. Och på mig så angrep det sig på min näsa, det är därför den ser ut som den gör, mitt näsben sjönk in när jag fick sjukdomen, men snart ska jag operera näsan och bygga upp näsbenet, genom det kommer mitt utseende ändras rätt mycket. jag fick äta massor av mediciner, under en tid var dt ca 5 st om dagen. en av medicinerna var kortison, som ni kanske vet så sväller man när man äter kortison, och reagerade människor på, det var det som fick mitt självförtroende att sjunka. men jag har med hjälp av ridningen kunnat bygga upp det. jag tog även spruta i benet varje lördag, helt själv, hemma. men det blev jobbigt så jag fick ta tableter. Varje gång jag mötter en lärkare/doktor så vet dem knappt vad wegerner´s är, och dem som vet vad det är blir riktigt förvånade över hur jag orkar hålla på med hästar och hålla igång. Men det är stallet som får mig att orka. Nu äter jag inte kortison och knappt inga mediciner alls. jag lever ett helt vanligt liv.

gäääsp!

upp tidigt idag, eller 07.00, inte så jätte farligt. var med till hamre när carro tävla (: gick super bra för henne!! när vi kom hem så red jag och carro ut, nice att dt börja oska när vi hade gjort i ordning hästarna. ikväll ska jag bara ta dt lungt, hur trött som hälst!


grattis till bennie som fyller 15 år idag!


3 år tillsammans <3

tre år med världens bästa idag <3

vill ni höra historien om hur majsan blev min?
äh, dt får ni ändåå.

det börja med att jag var en helt vanlig ridskole tjej, red 1 gång i veckan på ridskolan sorf. men jag nöjde mig inte med det. En dag satte jag upp en lapp om att jag ville ha en häst att rida några dagar i veckan, när jag kom hem och klev in i huset så ringer telefonen. jag springer och svarar. det är en tjej i luren, och säger att hon sätt min lapp och blivit intresserad av mig. hon berätta om en häst som var en varmblodig travare, men som avnändes till ridning, och så berätta hon lite om henne. vi bestämde oss för att åka ut till armanbo för att kolla på henne. vi åkte din dan efter, när vi kom dit så tyckte annette (ägaren) att jag skulle prov rida, jag fick låna rid kläder och sen gick vi ner i stallet. där stog hon, den finaste hästen jag någonsin hade sätt, Merry annbell! vi tog in henne och börja fixa. sen red jag henne, det gick inte så jätte bra. jag var inte så van vid privat hästar så. det spö regnade hela tiden. sedan bestämde vi oss för att jag skulle börja rida henne några gånger i veckan. efter varje gång gick det bara bättre och bättre. annette hjälpte mig massa, hon jag kände verkligen hur jag utveklades som ryttare. jag red majsan ute hos annette i 1,5 år. en dag när jag och annette var ute och red, så fråga hon om jag skulle vilja ha majsan, som min egen. jag sa såklart ja. och så sa hon att jag skulle prata med mamma och pappa. när jag kom hem så prata jag med mamma och pappa, och det fanns ju ingen tvekan om att vi inte kunde låta bli. vi bestämde oss för att köpa henne. vi prata med kicki där vi skulle ha henne och så. den
1 dec 2006 skrev vi på papprena. fyfan vilken känsla det var när jag gick ner i stallet och sa till henne, nu är du min! tårarna spruta och vi stog där och myste, de var bland de bästa jag vart med om. dan efter så kom hon ut till fräbrunn, hennes nya hem. riktigt kul och se hur hon vissa upp sig för dem andra hästarna. jag har lärt mig så mkt av carro och kicki som har stallet. dem har gett mig så himmla mkt! nu har jag haft majsan ute i fräbrunn i 1,5 år, och jag och majsan har left ihop i tre år. och du kommer inte i ifrån mig, inte ens när du dör.
 
jag älskar dig mest <3  

bildeer

här mkt lite bilder från när vi var hundvakt :))


        

        

tom tits

tom tits igår med sommarskolan.  dennys gjorde så dt blev kuuul :d
var där hela dagen..
sen när jag kom hem så åkte jag direkt till stallet och longera älsklingen, skit fin ju! <33


lite bilde från idag då :))
hundvakt tisdag-torsdag

ska snart ut till salbohed, hundvakt då :)))
ni måste sms massa, kmr inte kunna sita vid datan
där ute eftersom dem inte har nått bredband.
ikväll ska vi tydligen fiska, haha.

skooolan idag oxå, drog innan lunch.
har bara ett prov kvar nu, så sista dagen på fredag, sen äre soooommarlov :D:D


aja, nu ska jag snart draaa.
och kom ihåg sms och ring!!

lalalala

oorka,
sommarskola imorrn också då, fyfan dt här blir sista dagen! vet inte hur jag ska hinna plugga och göra två prov, men dt måste gå.

longera älskling idag, hon är verkligen energin just nu.

tisdag-torsdag ska vi bo ute hos mormor och morfar, hundvakt. skönt och vara där ute ett tag nu. på torsdag blir dt tom tits med sommarskolan..


midsommar

midsommar idag då :)) var till sätrabrunn idag, helt okej. sen stallet, gick rätt så bra :)) <3 ikväll har dt inte hänt nått speciellt, myst med emma och mamma med god mat och efterrät, pappa jobbar så blev bara vi.håller på att kolla på en bra film nu. sen ska jag ut och plocka sju olika blommor och lägga under kudden och se vem jag drömmer om, och den jag drömmer om kmr jag gifta mig med. haha :)))

go´kväll :))

hoppa älsklingen idag, har inte hoppa på ca 5-6 veckor så dt var helt underbart! jätte duktig var hon :))) ikväll var jag ut med eve, sötnosen! <3

imorrn ska vi till sätrabrunn, nån mer som ska ditt?

ajuste, var till månsan med lisa och jonna igår, så var vi vid bryggan, butta i lisa med kläderna på! hahaha, fyfan va kul alltså <3


gogo!

åh, sista dagen på sommarskolan den här veckan idag då :D:D sova hela helgen. måste gå måndag nästa vecka oxå, kanske tisdag oxå..på torsdag blir dt tomtits (stavning), alla som går/gick sommarskola får följa med helt gratis, nice..fick gå hem efter lunch idag, skulle till "doktorn", fast doktorn är ju nästan samma sak som stallet :)) ikväll ska jag va med ewe :))

föresten är dt nån som läser mig blogg?


tjooockis!

alltså shit, sen jag kom hem från skolan så har jag fått i mig en macka, 1 kaka,2 bullar och sen ska jag äta pizza snart + att ikväll ska vi på kalas hos moster. så hör mkt brukar jag aldrig äta, men så äre när man aldrig får "blomman" nån gång. men liksom jag kommer fan dö i fettma ;o inte så nice..


´´

sommarskolan går väl bra, fattar bara inte hur jag ska hinna. tänker inte gå nästa vecka oxå!
skritta bara ut älsklingen en sväng idag. ikväll ska jag nog ut och gå lite med dannis :)
mooorrs!

han <3

måste bara få ur mig lite saker..

jag vet att jag måste glömma dig, men det är inte så lätt. Jag tänker på dig väldigt ofta och drömmer om dig varje natt, allt är så bra i mia drömmar, men jag blir bara besviken när jag vaknar. Jag har nog tyckte om dig väldigt länge, innan jag riktigt förstog dt, har bara inte fattat det. det är skit jobbigt att tycker om någon så mycket, och så vet man att man aldrig kommer få den personen. nu har jag tyckte om dig så länge och jag vet inte vad jag ska göra, jag föröker glömma, men det går inte, man ka inte bara glömma en sån fin person som dig. en sak vet jag helt klart iaf, du kommer alltid finnas i mitt hjärta.

heeellu

v-ås idag med mamma och pappa. köpte lite saker på glada hästen :D stallet sen då, longera henne, helt okey, måste bara göra lite fler hål i inspänings tyglarna, så dem gör lite mer nytta. iikväll tänker jag tjocka och kolla på beck, älskar´t!! sommarskola im då, dööööööö! skönt att denise är där iaf :)) sen tandläkaren i v-ås oxå, prata om tandstälning och så, usch.

jag tyckte den va söött

Ida karlsson, en riktigt fin tjej.
vad ska det bli av dej?
de undrar en riktigt trogen tjej.
kassrska på lidl är nog inget för dej.
 det blir nått stort för en underbar tjej <3
/ evelina forsgren


trööött och kallt

rix med bennie igår då :)) helt okej artister. skapligt besviken man blev på emd strippning. haha..när dt var slut så skulle vi med en PROP FULL buss, härligt att jag hade ont i benen innan vi gick på bussen, sen stog jag hela vägen hem så jag hade ju inte mindre ont sen ;))

ikväll kolla jag på sverige-spanien, suck att sverige förlora :( sen drog jag till åkrahallen med bennie och dannis, tjockat hela kvällen! mysigt..

riiix

åkte buss ut till baaaby idag, hon gick väl helt okey :))
ska snart hoppa in i duschen och fixa. sen ikväll blire v-ås och rix med bennie :))
niice med frredag den 13 idag då, + att lisa ska flygga. haha..

du är den vackaste jag mött!

var ut till parken med dannis och bennie igår, lisa och jonna var ju oxå med :)) skooj! träffa lite roligt folk. sov hos dannis sen. dagens drog är lejonkungen, nudlar och ooboy, muums! haha. as drygt nu på sommarlovet när både pappa och mamma jobbar, då måste jag vänta ända till 16.30 för att komma ut till stallet. måste väl städa lite oxå, okej, inte så lite. rättt mkt!


skoolavslutning :D

ahapp, då hade man gjort 8:an oxå :D skapligt skönt! 8:an var inte lika jobbig som jag trodde. betygen ska vi inte prata om, aja, bättre än föra terminen iaf :)) efter våran skolavslutning så var jag och fika med lite släkt, sen mellanstadiets skolavslutning med frida och syster. segt men. nu sitter jag har och driker ooboy :D, älskar´t <3. ska snart ut till älskling :)) ikväll blir dt bennie och dannis, vi ska väl till parken :))

juste, jag baaada igår, årets första dopp!


GLAAAD SOMMAR :D:D


misslyckad blondie!

skulle bleka utväxten igår, sjäääälv.. ja, fick med utxäten på huvet, men sen på bakhuvudet blev det ingen skillnad så nu sitter man här med ljuust hår på huvudet och mörkt på bakhuvudet. måste färga idag oxå, vettefan hur jag ska hinna. grattis ida, lyyyyyyckat!

hoooooooot

var på strömsholm igår med carro, emma och ebba :)) skoj!
tro dt eller ej, men köpte fan ingenting ;o knasigt!
varmt kan man ju säga att det va, löööka sönder!!

skola snart då, nice att vi börjar 9.00 men jag gick upp 6.30 som vanligt,
suuuck.. aja, ska dra och möta dannis nu. pusshej

Vaaarmt!

shit va varmt dt är ute, 39 grader i solen! sverige har det varmast i hela europa ;o
soov länge idag, skönt! sen stallet, inte lite man svetades.
majsan gick riktigt bra idag, flög gjorde hon oxå när hon såg
ett par kossor. ikväll ska jag kolla film och tjocka, mums!

men hello!

var på kussarna micke och robins student igår, kul att träffa lite släkt :)) anna har ju fått en son, Adrian :D skit gulligt, ville bara ta med han hem ;))

Var till sthlm idag med skolan, alla åttor var till tekniska museét. seegt, men dt gick väl :)) varmt var dt iaf! skönt bara 6 dagar var till skolavslutningen nu, även om dt blir sommar skola några dagar så är dt ju ändå sommarlov :D när vi kom hem frå sthlm så åkte jag ut till stallet, red inte idag, fett ont i huvudet. men blev att rykta majsan lite, var ju ett tag sen.. sen städa jag lite, och röjde ut massa täcken. nu sitter jag här, ska nog kolla på en beck film :)) nice att vi är lediga im :D


((:

skola idag, helt okey.. efter skolan så åkte jag hem ett tag, sen hämta vi Lisa, sen ut till stallet :)) Lisa reeed! haha. såg lite roligt ut, men dt gick ju iaf. efter stallet, så har jag pluggat typ hela kvällen, riktigt duktigt ju! :D

nån som ska till stömsholm dagarna och har en plats för mig? :)) vill verkligen åka och shoppa massa, men ingen av mina päron har lust att åka :(

wiiho, 8 dagar kvar till skolavslutningen, sen ska jag bara gå på sommarskola i några dagar. haha..

RSS 2.0