hot outside!

helt galet varmt ute! har iallafall solat i lite mer än två timmar idag, orkade inte mer. men ändå bra gjort för att vara jag.
ska snart ut till stallet, ska iväg och träna :) inte så skönt i den här värmen, men det ska nog gå bra ändå. ikväll sover jag,emma och pappa ute hos mormor och morfar, ska vara hundvakt till imorgon. men datan får följa med :)

FORTSÄTT STÄLLA FRÅGOR I FRÅGESTUNDEN!!!


I miss us.

Frågestund!

nu kör vi en frågestund. ni får fråga vad som helst. jag svarar på frågorna på torsdag.
så sätt igång och frågaaa!


sola och bada

idag blev det en dag på stranden med dannis och lisa :) solade och badade, tror jag fick lite färg iallafall. var visst den varmaste dagen på årett idag! framkallade kort från rhodos idag också..blev stallet nu på kvällen, gick helt okej :) nu ska jag kolla bästa beck!

dagens fråga:
gillar du att sola?

en kväll i juni



låten är så mysig! :) .. passar in gör den ju också, eftersom det är en kväll i juni.
Idag har jag,mamma och emma vart och badat i stävre. solade faktiskt rätt mycket, så hoppas man ser lite färg senare ikväll. ska till stallet om ungefär en timme, hoppas på att det inte är lika varm då.
tältade ju i natt, mysigt :) dem är bäst ;*
grattis till ida som fyller 16 år idag!!

fyra år

Idag är det fyra år sen jag träffade majsan (min häst) första gången. Tänkte ni skulle få höra historian om hur hon blev min :)

Det börja med att jag var en helt vanlig ridskole tjej, red 1 gång i veckan på ridskolan sorf. Men jag nöjde mig inte med det. En dag satte jag upp en lapp om att jag ville ha en häst att rida några dagar i veckan, när jag kom hem och klev in i huset så ringer telefonen. Jag springer och svarar. Det är en kvinna i luren, och säger att hon sätt min lapp och blivit intresserad av mig. Hon berätta om sin häst som var ett sto, varmblodig travare, men som används till ridning, och så berätta hon lite om henne. Vi bestämde oss för att åka ut till armanbo för att kolla på henne. Vi åkte din dagen efter, den 27 Juni 2005, när vi kom dit så tyckte annette (ägaren) att jag skulle prov rida, jag fick låna rid kläder och sen gick vi ner i stallet. Där stog hon, den finaste hästen jag någonsin hade sett, Merry annbell! Eller Majsan som hon kallades. Vi tog in henne och börja fixa. Sedan red jag henne, det gick inte så jätte bra. Jag var inte så van vid privat hästar så. Det spö regnade hela tiden. Sedan bestämde vi oss för att jag skulle börja rida henne några gånger i veckan. Efter varje gång gick det bara bättre och bättre. Annette hjälpte mig mycket, jag kände verkligen hur jag utveklades som ryttare. Jag red majsan ute hos annette i 1,5 år. En dag när jag och annette var ute och red, så fråga hon om jag skulle vilja ha majsan, som min egen. Jag sa såklart ja. Och så sa hon att jag skulle prata med mamma och pappa. När jag kom hem så prata jag med mamma och pappa, och det fanns ju ingen tvekan om att vi inte kunde låta bli. Vi bestämde oss för att köpa henne. Vi prata med kicki där vi skulle ha henne och så.

Den 1 dec 2006 skrev vi på papprena. Fyfan vilken känsla det var när jag gick ner i stallet och sa till henne, nu är du min! Tårarna spruta och vi stod där och hade det mysigt, de var bland de bästa jag vart med om. Dagen efter så kom hon ut till Fräbrunn, hennes nya hem. Riktigt kul och se hur hon visade upp sig för dem andra hästarna. Jag har lärt mig så mycket av Majsan. Hon har fått mig att bli en annan person. Hur jag än mår så blir jag glad av henne. Det är svårt att inse egentligen hur mycket jag älskar henne. Jag gör allt för henne. Hon är min bästa vän, och det kommer hon alltid att vara.
Jag vet att tillsammans klarar vi allt.

jag älskar dig mest <3

    
(klickbilder)

lördag

alltså man blir helt borta på loven, man har ju ingen aning om vad det är för dag..men det är visst lördag idag :) vaknade för en timme sen, skönt att sova ut lite. ska snart ut och lägga mig i solen ett tag. blir nog stallet lite senare idag, blir så himla varmt annars. inviga stövlarna också. ikväll blir det tälta med tjejerna :) skojsigt!

helt sjukt men idag är det en månad sen vi åkte till rhodos!.. tänk vad nervös jag var nu vid den här tiden. fattar inte att redan har gått en månad, tiden går så himla fort och jag hänger inte riktigt med. jag har inte ens fattat att vi har varit där och att vi har slutat i 9e. jag vill bara spola tillbaka tiden, saknar alla. herregud nu börjar jag nästan gråta..


fredag

åkte till västerås idag med mamma, köpte ridstövlar :) ääntligen hitta jag ett par som jag kunde ha. tack pappa och mamma, för sponsring till dem. åkte förbi stallet också, kollade så att hon mådde bra och så. blir att skritta ut imorgon. hon har blivit riktigt tjock nu, men det linder inte jag av. bara skönt att hon äter. sen träffade jag dannis, vi åkte upp till månsan och solade och tog ett dopp. vårat första dopp hemma i sverige. hon är bäst, har hon alltid varit och kommer alltid att vara :)

idag så hände det en olycka här i sala, en 17-årig tjej blev påkörd av en lastbil och dog av skadorna. så hemsk, hon skulle ha fyllt 18 år om en månad. stackars alla hennes nära och kära. är nästan glad att jag inte kände henne.. R.I.P

dagens fråga:

har du förlorat en nära vän/släktning i en olycka? berätta.¨


Jackson död

Michael Jackson var i sitt hem i Los Angeles när han plötsligt kollapsade och drabbades av hjärtstillestånd vid lunchtid i går lokal tid. Han hittades av en av sina anställda som genast ringde larmcentralen. När räddningspersonalen kom så låg michael i djup koma. Dem kunde tyvärr inte rädda hans liv, klockan 14.26 på eftermiddagen lokal tid dödsförklarades Jackson.

Såkallade king of pop blev bara 50 år. Han anses vara den största av alla i Hollywood. Alla hans fans och nära och kära sörjer nu för honom. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om honom, han gjorde några bra låtar.

R.I.P Michael Jackson!

 





rix fm

dagen har varit lung och skön :) var och tog prover imorse, för er som inte visste det så måste jag ta prover var 6 vecka för att kolla på att min sjukdom inte brytter ut. efter det åkte vi till heby och fixade på farfars grav. tycker det känns konsitgt att jag aldrig har träffat honom, men ändå känns det som jag saknar honom fast jag inte vet så mycket om honom. men han är ju iallafall min farfar. sen åkte vi och kollade lite på bilar.

majsan blev vaccinerad igår så fick inte rida idag, blir kanske lita skritta imorgon. gosat massa men oliver idag (min kanin) måste börja göra det nu, lovar mig själv det..  om en timme blir det innebandy träning, tränar bara en timme idag för att hinna med sju tåget till västerås, rix fm festival där ikväll :)

måns möller



han är ju lungt en av sveriges snyggaste! han skulle man ju inte tacka nej till, sjukt rolig är han också :)

O.C

sitter här i natt igen och kollar på O.C, så jävla bra. även fast jag bara har säsong tre. måste köpa säsong fyra i sommar. ikväll har jag mest bara tagit det lungt, blev inget med tjejerna. träningen gick riktigt bra! kändes mycket bättre i hoppningen sen jag tränade sist, märkte stor skillnad. kändes som hon släpte lite i slutet, det går framåt iallafall :)

puss (k)

sola och bada

men är vädret underbart eller vad? :D I´m love it. sitter och försöker göra fransk manikyr, har aldrig gjort det själv men någon gång måste ju vara den första :) idag blir det träning, hoppas jag kan få hjälp med majsan eftersom det inte har gått så bra sen vi var där sist. efter träningen blir det nog tjejerna :) ska bli kul att träffa lisa, har inte träffat henne på nästan två veckor!

dagens fråga:
brukar ni tjejer fixa naglarna?


sova?

klockan slog precis 01.00, vanligt folk kanske funderar på att sova eller så sover dem. men jag sitter här och kollar på bäästa o.c, älskar´t :) sen kanske man borde sova lite också, men eftersom jag sov till elva idag så är jag inte ett dugg trött, därför brukar jag aldrig sova så länge..

dagens fråga:
när går du upp på sommarlovet/lediga dagar?

10 sanningar om mig

1. jag älskar när man har saker att göra.
2. jag ska operera mig i sommar/höst.
3. jag saknar min klass sjukt mycket.
4. jag ska gå omvårdnad till hösten.
5. min häst är min bästa vän.
6. jag har världens bästa kompisar.
7. jag har varit olyckligt kär i samma kille i mer än 1,5 år.
8. jag är nästan allatid hungrig.
9. jag hatar att sola.
10. jag vill bli polis och skådespelare.

nattinatti

kvällen blev lyckad med dannis och ida :) först fikade vi och pratade, sen gick vi ut och gick en sväng. mysigt :) känns bra nu ingen. puss på dem ;* annars har jag inte gjort nått speciellt ikväll.

idag..klockan är ju över tolv så, skulle jag vilja åka och köpa ridstövlar. får höra med päronen när jag vaknar imorgon. måste köpa ett par nu när jag väl har pengar, hoppas bara på att dem finns i min storlek eftersom det har varit så svårt att hitta tidigare.

dagens fråga:
vilken är din favorit låt?



här ä klart en av mina favorit låtar, jag ääääslskar den! den påminner mig om han och om hela högstadiet.

sool

äntligen är solen framme! riktigt varmt idag ju :) har jag längtat efter sen jag kom hem från rhodos. ska visst bli fint hela nästa vecka, blir att sooola massa då, även om det är sjukt tråkigt. tyvärr har min solbränna försvunnit..känns det som iallafall :( lite avis är man på carro som är på rhodos nu, men jag ska väl inte gnälla som nyss har varit där :)

ikväll kommer ida och dannis hit :) jag lovar tjejer att det ska blir bra nu. kanske inte blir som förut. men vi klarar det tillsammans. dii, you remember?

har ni sol hos er också? :)


Therese Johansson Rojo



Ingen har väl kunnat missa mordet på 15 åriga Therese Johansson Rojo. Jag tycker det är så sjukt, hemsk och sorgligt. Ska man kunna mörda för lite avensjuka? jag förstår inte varför. 16-17 åringarnas liv bilr nog inte ett dugg bättre nu, för dem kommer aldrig kunna leva ett normalt liv igen. Hon han inte ens fylla 16 år, som hon skulle gjort i onsdags. Hon var fan lika gammal som jag! Vart tar världen vägen? Vad ska allt sluta?
En sak är klart..såhär kan vi inte ha det.

R.I.P Therese!

midsommar

glad midsommar! hur har eran midsommar varit? min har varit både mysig och tråkig. haft tråkig hela kvällen, kunde ju ha åkt iväg med det kändes liksom inte så lockande i det här vädret. men just nu ångrar jag mig. men mysig och sitta hemma med päronen också.

dagen fråga:
hur fira ni midsommar?


dagens fråga

måste köra i gång med dagens fråga igen! :) kom även ihåg att rösta på mig!!!http://reav.blogg.se/2009/june/rosta-2.html

dagens fråga:
vad väljer du kärlek eller vänskap, förklara gärna dit svar.

träning

träning i ransta idag, privat lektion :) monica hoppade upp på majsan och red lite, hon blev väldigt chokad! hon hade inte suttit på en argare häst på väldigt länge. temprament har min lilla snutt iallafall, men det är bara bra enligt mig, blir liter mer jobb då. sen var det min tur att rida, tyckte det känndes mycket bättre efter ett tag. moncia är bra hon! hoppade på en linje sen, gick super! kändes som det bara flöt på, älskade pullan :) ska försöka ta någon privat lektion någon gång i månaden, det ge mycket mer då.


hemma

nu är jag hemma från göteborg :) har haft det riktigt bra. tänkte jag skulle berätta lite om vad vi har gjort.

måndag: vi kom till göteborg efter elva så då åkte vi till hotellet och så. jag gillar det där hotellet, novotel. ligger precis vid vattnet, sjukt fint. vi har bott på det där hotellet varje gång vi har varit till göteborg så visst gillar vi det. sen åkte vi till liseberg. sjukt kul! tro det eller ej men jag åkte balder! jag trodde aldrig att jag skulle våga, men helt plötsligt så satt jag där i vagnen. var ju jättekul, inte alls så läskig som jag trodde. vi var där inne nästan hela dagen, var iallafall jättekul!

tisdag: vi började dagen med en riktigt frukost, det är ju det bästa med att ligga på hotell. sen åkte vi in till stan. vi var riktiga turister så vi åkte paddan, för er som inte vet vad det är så är det typ som en guid tur med båt. jättemysigt :) efter det blev det universeum, det var inte så tråkigt som jag trodde..men det var inte så stort. det bästa var nog när vi såg små apor, tänkte ta med mig en hem men fick inte för mamma och pappa :( sen gick vi mest på stan hela dagen, rooligt! finns mycket man kunnat köpt men allt är ju så dyrt.

onsdag: vi tog det bara lungt idag, åt frukost och softade på rummet. sen vid halv tolv åkte vi ner till centralen, sen var det bara att sitta på tåget i fyra timmar hem till älskade sala. det är så skönt att komma hem efter att ha varit borta, så känner man verkligen hur mycket man älskar sala, man känner sig liksom så hemma här. 

    

röööösta

http://reav.blogg.se/2009/june/rosta-2.html  jag har chansen att bli veckans blogg, rösta på mig :)

göteborg

imorgon bitti åker jag ju till göteborg :) kommer hem på onsdag. tror det finns dator på hotellet, men kan vara skönt att inte sitta vid datan någon dag. men eftersom tåget går redan sju imorgon bitti så hinner jag inte skriva nått imorgon. men vi hörs på onsdag :) ha det bra!


twilight

jag tror jag såg en av dem bästa filmerna jag har sett i fredags, twilight! jag är lite seg och ser den typ ett halv år efter alla andra. men gud så bra den var. en sån kille som Edward skulle man väl ha.

för övrig så var det 1,5 år sen i fredag. jag ska skärpa mig.


skit väder.

hur länge ska det regna igentligen? hoppas på att hela sommarlovet inte ska regna bort bara. men nu har det regnat hela helgen, man kan ju inte göra nått kul när det regnar. man vill ju bara ligga i sängen och kolla film, men sånt går inte när man har häst. men jag klarar mig bra utan dem där slapp dagarna.

imorgon åker vi till göteborg :) whole family. blir liseberg, stan, universeum, paddan under dem här dagarna :) kommer hem igen på onsdag. när jag kommer hem så ska jag köra i gång helt med bloggen igen. känns som det inte varit i gång helt på ett tag. ändring på det nu :)

vad gör ni en regning dag?

:/

Jag har inte fattat att jag slutat nian och klarat grundskolan.
Jag har inte fattat att jag inte går på vallaskolan längre och aldrig ska ditt och träffa min underbara klass.
Jag har inte fattat att om ett år kommer jag knappt säga hej till hälften.
Jag har inte fattat att 9e liksom inte finns längre.
Jag har helt enkelt inte fattat någonting.

Jag grinar och grinar, tårarna tar aldrig slut. Men det är inte lätt att älska en klass så mycket. Dem här tre åren har varit så himla roliga. Jag kommer ihåg hur vi pratade i sjuan om när vi slutatde nian och när vi skulle på klassresa..nu är allt det över. Jag önskar jag kunde gå tillbaka till den tiden och gå tre år till tillsammans. Jag kommer aldrig glömma allt vi gjort tillsammans. Men lova att vi träffas en gång till i livet, det längtar jag till. love (L)

   
(klickbilder)


:') SOMMARLOV!

Då var ett kapitel avslutat i mitt liv, eller ikväll blir det slutet.
Dagen har varit bra, skratt och tårar. alla var jättefina! :)
Som väntat så började jag gråta..men sån är jag.
Berättar mer imorgon, ska snart iväg till oscars stuga på klassfest :) jag älskar 9e!
måste bara säga att jag fick vg i slöjd och i samhällskunksap kunde jag verkligen inte tro :)

nu har jag sooooommarlov! den här sommaren ska bli jättebra, det ska jag se till :D

(bilder kommer imorgon)

last day

Time to say goodbye.
nej, nu kommer tårarna..igen. Om 6 timmar går jag inte på valla, inte i 9e, inte i grundskolan. Jag fattar inte. Jag började ju nyss på vallaskolan, jag försökte byta klass och allt. vilken jävla tur att jag inte lyckades, för nu älskar jag min klass väldigt mycket. Allt har bara sprungit förbi och nu är det slut. Haft så sjukt jävla kul under dem här åren. Himla massa minnen. ååh.. jag vill inte gråtta. Hoppas på att alla kommer ikväll iallafall, klassfest :)

Nu måste jag åka till Oscar, han ska fixa mitt hår :) sen hem till Lisa och sminka och sånt. klockan 14.00 ska vi till matsalen för att äta avslutningmiddag. vid 16.00 ska vi till kristinakyrka, sen är det slut.

Det blir jobbigt, men jag klarar det med er vid min sida.



För att låten påminner mig om 9e och Rhodos.

jag dör..

Idag var det sista dagen på Valla, imorgon ska vi ju bara på avslutningsmiddag och till kyrkan. Fattar inte att det är slut imorgon..Har kännt mig helt konstig idag, typ haft en klump i magen hela dagen. Är nog på grund av morgon dagen. jag vill inte..Har redan hunnit grina två gånger idag. Jag kommer skämma ut mig imorgon.

Hoppas på att det är bättre väder imorgon. Annars känns det ännu mer tråkigt. Som tur är brukar mitt hår kunna hålla sig rätt bra i dåligt väder, men inte så kul med smink och så. plus att det blir så jävla kallt! Men jag håller tummarna.

puss (k)


Cararét

Cabarét idag då :) en massa skratt, svett, nervösitet... Det var iallafall riktigt kul, det är ju ändå sånt här jag vill göra. men lite mer seriöst eller vad man ska säga. Jag gjorde väl kanske bort mig lite, men sån är jag :) vi hade ju kul iallafall!

Var till ransta och tränade ikväll :) Gick bra i hoppningen..mindre bra i dressyren. Eftersom jag är i Göteborg nästa tisdag så blir det nog en dressyr träning nästa vecka, det behövs. Men är nöjd med snuttan idag iallafall eftersom hon inte är i riktig kondis efter jag vart borta.

två dagar kvar. Här har ni bild på mina skor och klänningen jag skulle haft.

 

tisdag

Cabaret hela dagen idag. Uppspelning imorgon, börjar bli lite nervös. jag ska säga så jävla mycket känns det som, men ska läsa igenom allt några gånger innan jag somnar, allt ska sitta. Hoppas på att jag inte gör bort mig helt :) Kan berätta mer imorgon om vad vi gjorde också. Hoppas att alla andra tycker det är lika kul som vi tycker :)

När vi hade slutat på gick jag ner på stan med mammsen :) fick ett par avslutningsskor av mamma, taaack! Kan visa bild imorgon. Bara tre dagar kvar nu, sen är det slut. Jag ska inte ha den klänningen som jag skulle ha, kände att jag inte var helt nöjd med den så bött klänning med syster :) så den jag ska ha nu är röd. men kommer ju flera tillfällen för den andra klänningen som ni också kan få se bild på imorgon.

var till bästa dannis ikväll :) hon fixade mina naglar, tack babe <3  hoppade lite med snuttan idag, vi har inte hoppat på nästan två veckor och så ska jag träna imorgon så kände att jag behövde ta några skutt. gick riktigt bra :) älsklingen.
om en vecka ska jag till göteborg!



RHODOS

Rhodos 27/5 - 4/6 - 09
Känns fortfarande helt overkligt att vi varit där och det här är något jag kommer minnas hela mitt liv. Vi solade och badade hela dagarna. Vi bodde på ett all inclusive hotell som hette Club Forum Beach som ligger i Ixia, så man åt och drack hela tiden kändes det som, men det får man väl göra när man är på semester? De flesta kvällarna var vi och kollade i massa affärer och efter det blev det oftast att sitta och ha mysigt på rummet, alltid i vårat rum och det va ungefär halva klassen, dem andra gjorde annat. Vi lyssnade på Ted Gärdestad hela tiden, så varje gång jag hör en av hans låtar så kommer jag tänka på Rhodos och 9E. Vi fick byta rum efter 2 dagar för vårat rum luktade mögel men sen fick vi ett bättre rum. En dag var vi på ett vattenland som heter Water Park. Var verkligen jättekul! Sista kvällen var vi till gammla stan i Rhodos där vi åt ute på resturang och sedan gick i gamla stan, jättemysigt! Tilda fyllde ju år också :)

Den här veckan var helt klart en av dem bäsa i mitt liv. Så mycket skratt och även gråt. Jag fattar inte att det är slut nu, att Rhodos är över. Men jag vet att jag aldrig kommer glömma den här veckan och dem här tre åren.  Om 5 dagar är det skolavsnlutning, då skills 9E. Jag förstår inte hur jag ska orka tre år till i skolan utan alla, men det ska väl nog gå. Men jag kan inte tänka mig mitt liv utan 9E. Vi har något speciellt, jag kan inte förklara..Men på något sätt så var det ni som fick mig att må bra.
Jag älskar er.

                   
  

HEMMA!

så nu var det slut..veckan i Rhodos är över. Känns helt sjukt att den veckan man längtat efter i tre år är helt plösligt borta. Men vi har haft så jävla kul! Allt kommer följa med mig hela livet, man kan verkligen kalla det för ett minne för livet.    ÄLSKADE 9E <3

kom hem i morse
, så har bara sovit och varit i stallet idag. fick träffa min älskling igen :'D saknat henne massor!
skönt att träffa mamma och emmis också :) men måste sova snart, blir skolan imorgon. skriver om allt imorgon.

 
stolt fotograf.


RSS 2.0