idas lillasyster

Nu är de Idas lillasyster Emma som skriver, jag har precis pratat med Ida och hon har pratat med sjuksköterskor och dom som ska operera henne och massa andra. Hon ska förhoppningsvis få opereras imorgon vid 8 på morgonen, skönt att ha det gjort så fort som möjligt ju. Hon hoppas på att komma hem på fredag, så då skriver hon väl mer här också för hon har ingen dator med sig. Man fick tydligen inte ha det ;o

Men nu kommer jag inte på något mer att skriva, är sämst på de här. Kan väl inte annat än att önska henna lycka till så..
LYCKA TILL KÄRA SYSTER!

bjuder på en bild också

nu åker vi!

nu åker vi till akademiska! hinner inte skriva så mycket nu, men jag har inte sovit mycket inatt och börjar bli nervös nu. skriver mer så fort jag får chansen :) här har ni sista bilden på mig.


om opratinonen/sjukdomen

det är många som frågar hur/vad/varför jag ska opereras. om du klickar på: http://iidak.blogg.se/category/min-sjukdom.html så kan du läsa där om själva sjukdomen och vad dem har gjort med min kropp. du får reda på det mesta där.

så imorgon åker jag till akademiska sjukhuset i uppsala. sen på tisdag så händer det som jag väntat på i över 6 år. jag opereras! jag är inte så nervös än, tror det är mest vänner och familjen som är det. men jag hoppas verkligen att det blir bra.

ställ gärna frågor om ni har några.



sista gången

idag var det sista gången jag red på några veckor, även om vi bara skritta. kommer sakna det så himla mycket! jag har inte haft ett uppehåll på mer än två vecka på tre år, så det kommer bli svårt. men så fort jag kan så sa jag upp på hästryggen igen. älskade majsan :) ska ut en sväng till stallet imorgon bitti för att pussa på henne.

måste börja ta fram grejer som ska med till sjukhuset imorgon, svårt att veta vad man ska ha med sig. men blir nog mycket soft kläder, eftersom jag inte kan ha tajta kläder för revbenet.



http://www.youtube.com/watch?v=CI-jXIp6SGE
 


seriepremiär

gårkvällen var riktigt roligt! :) vi gjorde lite allt möjligt. tjejerna är bra dem, kommer sakna dem ♥

seriepremiär idag :) spelade mot kumla.. matchen slutade 1-4. egentligen skulle vi ha kunat ta dem lätt, men eftersom vi inte tränat så mycket hela laget sen i augusti så blev det som det blev. men jag tycker iallafall att vi var riktigt bra. sista gången man spelade innebandy på ett par veckor..

träffade lisa och dannis på stan efter två, satt på waynes och så :) gissa vem vi såg på waynes?? ingen mindre än E-type! blev lite chokad :) tufft ju. efter stan så blev det idrottshallen medans jag väntade på mamma och pappa. träffade ida, angelica och tilda där :) sen blev det stallet, gick ut och gick en sväng med henne idag. benet var nästan helt bra, men ville ta det lite lungt.


fredagsmys

om en timme ska jag hem till angelica :) ska dit några tjejer. sista fredagen som den "gamla ida" ju.. vet inte riktigt vad vi ska hitta på, men något roligt blir det hoppas jag. blir inte så sent för min del för jag måste lägga mig i skaplig tid, måste vara pigg imorgon till serie premiären! taggad.

majsan kändes bättre i benet idag, knappt svullen allas. jätteskönt :) hoppas på att kunna rida i skogen imorgon.

sista dagen i skolan idag på ett tag :D så skönt att komma där i från ett tag. blir kanske mycket plugg hemma, men det går nog. bara 4 dagar kvar till oprationen nu. har inte fattat det ännu, men det kommer väl.


skapligt små vi ser ut. haha


älskling

majsan var svullen idag också :( ussssch..men bara att gilla läget liksom. homn var så galet söt idag, brukar hon alltid vara men idag var det överdrivet. fattar inte hur jag ska klara av att inte rida på flera veckor. världens bästa ♥

sista innebandy träningen idag också, bara seriepremiären kvar på lördag och sen blir det inte innebandy på några veckor..känns tråkigt nu när serien börja komma igång.

sista dagen i skolan imorgon :D sen ska jag inte dit på ett bra tag, sköööööönt! blir mycket att plugga hemma, men det fixar sig. nu blir det att plugga lite, sen sova :) godnatt (k)

 

skynda

ska snart iväg och träna innebandy :) dannis åkte för ett tag sen, vi har ätat stoooora blåbärsbullar, skapligt gott. puss på henne. efter träningen så blir det en stallet, ska kolla om hon är bra i benet idag, hoppas verkligen det. men vi hörs senare :)


räddningstjänsten

idag var vi till räddningstjänsten (brankåren). var riktigt kul :) på förmiddagen pratade vi mest, kollade film och kollade runt på stationen. sen efter lunch så fick vi prova på att släcka elder och sånt, askul :) vi fick åka på sån där stång också, galet kul :D skulle vilja bli brandman, verkar kul och spännande..men sjukdomen förstör nog min chans. min farfar var faktiskt brandman när han levde.

skulle ha varit och hopptränat ikväll. men när vi tog in majsan så var hon svullen i ett framben, så blev inte av att vi åkte :( blev lite ledsen eftersom det här skulle bli sista träningen innan oprationen och på flera veckor framåt. men tyvvär är det sånt som händer. lilla snuttan ♥
 

Drowning



gillar låten! :) har börjat lyssna jättemycket på "pojkband" nu för tiden, men dem är bra ju.

tiden går fort

bara en vecka kvar.
det kan bli hur som helst, precis hur som helst..men jag tvekar inte en sekund.

tisdag

slutade tidigt idag och då blev det fika på stan med oscar och dannis :) jättekul att träffa oscar igen. egentligen skulle tilda och lisa också varit med, men blev inte så :( hoppas på en annan dag. efter att ha fikat så gick vi runt på stan lite. så kul att kolla på stan med oscar för han kan så mycket om kläder och så.

sen blev det stallet, red ut en sväng :) var inte så mysigt väder så tog det bara lite lugnt. blir sista hoppträningen på ett tag imorgon, så skulle vara skönt om det gick bra så det känns bra att ta ett uppehåll sen. efter stallet blev det innebandy träning, gick helt okej. skapligt snygg kille alltså.

imorgon ska klassen till räddningstjänsten hela dagen :) tror faktiskt det kan bli riktigt kul. hoppas på det iallafall. hur dåligt kan det bli liksom med snygga brannmänn liksom? hoppas bara att det inte är gamla gubbar :) haha.



babyyy



jag dööör. det finns nog bara en på jorden som är lika snygg som du, och det vet vi ju alla vem det är..eller bara jag som tycker det. men han subba det ju, så får bli nick istället. ååååååååh ♥

skönt

började 9.15 idag, stressade som en gris. sen när man kommer till skolan så visar det sig att tre voms lektioner är inställda. så hade bara svenska och engelska idag. slutade 12.45 :) asskönt! slutar tidigt imorgon också.

om en vecka läggs jag in på sjukhuset. bara en vecka kvar som jag kan rida, spela innebandy, vara i skolan, träffa kompisar osv. fattar inte hur jag ska orka att bara sitta hemma hela dagarna. hoppas på att jag kan komma igång med allt så fort som möjligt igen. men hoppas mest på att oprationen går bra och att jag blir nöjd. men kommer nog ta ett tag att vänja sig. kommer kännas som det är en annan människa som står i spegeln. den som lever får väl se :)


valborg 2009

helgen

har haft fullt upp hela helgen därför har det inte blivit någon bloggning.

igår blev det stallet på förmiddagen. sen till idrottshallen för att spela träningsmatch mot falun, rätt bra match..även om den sltade 4-5. men bara att tagga inför seriepremiären nästa lördag. hem och ducha och så. sen blev det 50-årsfest för min farbror hans :) galet god mat! mycket släktningar och annat folk. det var riktigt kul! "det är två killar där ute" hahaha..skapligt mobbad man blev. roligt att träffa alla kusiner och så :) lyckad kväll!

imorse var vi iväg och städade efter festen igår. sen hem hem en sväng, sen till stallet. red dressyr idag, gick riktigt bra :) vid tre var det idrottshallen som gällde, damerna hade seriepremiär och vi skulle hjälpa till med saker. blev sargvakt hela matchen, funkade det också. efter det har jag bara tagit det lugnt. skola imorgon, segt..

8 dagar kvar

dirty dancing



nu ska jag kolla på dirty dancing, en av dem bästa filmerna som finns. ska nog gråta en skvätt. unberbar film! tråkigt ju att han har dött, patrick som spelat huvudrollen. rest in pease

imorgon blir det stallet på förmiddagen. sedan blir det träningsmatch mot falun. sen vid fem blir det 50-års fest för farbror, skoj :)

i mina ögon kommer du alltid vara perfekt

mys video



så himla mysig video. åååh!

trötter



en del av mitt hjärta kommer alltid slå för dig.
slutade tre idag, efter det har jag varit i stallet och tränat innebandy. sen kollat på idol och så. orkar inte skriva så mycket mer nu för jag är faktiskt trött för en gångskull, vilket kanske inte är så konstigt så dryg jag är på dagarna. haha..men nu ska jag plugga lite engelska och sen ska jag sooova :) skönt med fredag imorgon!

jag gifter mig

jag har en sak som ni måste få reda på, jag ska gifta mig med ingen mindre än nick jonas! han vet det inte än, men snart så vet han nog. benne skulle fixa sakerna till bröllopsnatten, tror jag? klänning och sånt ska också fixas. om nick tycker det är okej så blir benne tärna också, men tror jag vill ha minst en tärna till. tror verkligen det kommer bli jättebra :) vi kommer bli så lyckliga. ida ♥ nick



drömma måste man ju få göra

klasskort

idag tog vi kort i skolan :) blev inte nöjd med klassbilden eller enskilt. inte så roligt att fotografen bara tog ett kort på enskilt, och jag blev inte ens nöjd. pucko,

efter skolan så har jag varit i stallet, pluggat och kollat tv :) bästa med hösten är ju att allt bra börjar på tv. just nu kollar jag på efterlyst, gillar´t! sen blir det att sova. puss


bilder,




nollning idag

idag blev vi nollade! haha. vi satt i klassrummet och så sa läraren att treorna skulle presentera sig för oss. vi hade ingen tanke på att det kunde vara nollning på gång, vilket vi har gått runt och trott alla andra dagar. men helt plötsligt så kommer hela OP08 in med massa saker och sprutar vatten och så, förns då fattade jag.

vi delades in i tre lag och fick sätta på oss sopsäckar. sen blev vi målade i ansiktet med massa smink och fick en varsin ögonbindel. kan ju inte säga att vi var speciellt snygga. sen började det med att hela klassen gick runt hela a-huset och sjöng. sen börja vi göra saker i lagen, proppa in massa mariekex i munnen och tugga, äta remmar så fort man kan och inte att använda händerna, göra en piramyd och sjunga samtidigt, gå skottkärra. och samtidigt som vi skulle försöka göra allt det här så spruta dem massa vatten på en.

sen fick vi sätta på oss ögonbindeln och sen gick vi ut. där ute ställde dem oss alla i en cirkel (tror jag) och så kastade dem massa vattenballonger på oss. sen fick vi känna på saker i hinkar, inte så mysigt. men det värsta var nog när det var maskar i en. mums va? sden sista saken var att man skulle snurra tio varv runt en innebandyklubba och sedan ska man springa framåt till en hink med vatten och ett äpple, så ska man få upp äpplet och sedan ska man direkt ner i en skål med mjöl och där ska man hitta en sockerbitt. jag kan väl säga att jag inte var så duktig på det, jag ramlade två gånger för att det kändes som hela jorden snurrade asfort. gick inte så bra med äpplet och sockerbitten heller, klarade ingen av dem. men blev bara väääääldigt mjölig i ansiktet,
gjorde skapligt ont när det började stelna. fyfan, har nog aldrig varit så ful i hela mitt liv.

efter att fått bort allt ur ansiktet, näsan, håret, halsen osv..så åkte vi hem, ingen ville gå på sista lektionen sådär. så slutade efter elva, sköönt :) ska försöka fixa lite bilder.


14 september

grattis till mig själv och alla andra som heter IDA idag :) vi har nämligen namnsdag.

började inte fören kvart över nio idag, så blev lite sovmorgon iallafall. sen gick jag från skolan halv två eftersom jag skulle till sjukhuset i västerås. gick väl bra där. blir förhoppningsviss opration, får reda på helt imorgon. hoppashoppashoppas! jävla svininfluensan. men jag ska vara lite extra försiktig så att jag inte blir sjuk och s¨ånt innan nu. "du kanske inte ska gåå på disco och så", i en dels ögon är man visst fortfarande tio år..

efter västerås så blev det optikern, var och kollade så det såg bra ut i ögat och så med linserna och det gjorde det också så :) sen blev det hem en sväng och sedan till baby :) gick riktigt bra idag också! blir träning imorgon :)

JAG TAR INGEN SKIT!

BackStreet boys



dem är tillbaka, killarna jag lyssnade på för ungefär sex-sju år sen. men dem är ju lika bra idag, om inte bättre. nu är dem ju män, inte pojkar. riktigt snygga ockå ju :) den här låten gillar jag riktigt mycket!

nothing hill



jag dööör, sitter och kollar på nothing hill och nyss så spelades "when you say nothing at all" och så kysser dem varandra..åååh, kändes som jag dog för stunden :´)

idag har jag mest bara tagit det lugnt, kände att jag behövde det idag också. har varit ut till stallet. hoppad lite, kändes verkligen jättebra :) allt bara rulla på liksom. hon är bäst! sen har jag inte gjort så mycket mer. imorgon blir det skolan till halv två, sen åker jag och mamma till västerås, ska till doktorn. får se hur det blir med allt.


:(

ett år och nio månader
if I let you go I will never know
what my life would be holding you close to me


män som hatar kvinnor



ikväll har jag sett filmen, män som hatar kvinnor. nästan sist av alla, men spela roll nu har jag sett den iallafall. enligt mig så var filmen grymt bra. bra handling, bra skådespelare, bra spelat. men handlingen är ju så himla hemsk, jag tåll inte sånt där. det värsta jag vet. men bara att bita ihop. riktigt bra var den iallafall :)

kändis djungeln

kollar på nya serien kändis djungeln nu :) verkar faktiskt rätt bra. massa kändisar i djungeln så ska dem göra massa äckliga saker. jag vet iallafall vem jag hejar på, inger nilsson även kallad pippi långstrump :D hon som var min idol när jag var liten, hon som jag ville vara. världens bästa pippi ju! HEJA HEJA.


lista

Är du:
Är du snygg? - äru tokig eller?
Är du smal? - nej
Är du en sportfåne? - nja..
Är du rolig? - som fan!
Är du sjuk? - ääh :)
Är du feg? - nejdå
Är du törstig? - jaa
Är du 15 år? -  faktiskt
Är du rik? - nej :(
Är du fattig? - lite
Är du smart? - enligt lisa så är jag smartare än vad man tror :D
Är du retsugen? - jaa
Är du shoppingsugen? - JA!
Är du saknad av någon? - man kan ju alltid hoppas



Skulle du:
Skulle du vilja vara längre? - kanske lite
Skulle du vilja väga mer? - är du galen?
Skulle du vilja dricka dig full nu? - nja


Kan du:
Kan du vifta på öronen? - haha nej
Kan du slicka dig på näsan? nope
Kan du kolla i kors med ögonen? - nej :(
Kan du låta bli att prata på 4 timmar? - aldriiig
Kan dina vänner lita på dig? - de klart dom kan :)
Kan du tänka dig att pierca dig i naveln? - ja, om mina föräldrar bara sa ja så.


Antingen eller:

Pierca tungan elr näsan? - helt klart tungan
Vara seriös eller rolig? - rooliig
Brinna upp eller drunkna? - vill inte väljaa
Umgås med dina fiender eller föräldrar? - föräldrar lätt!

 
Svara ärligt:
Tycker du om någon just nu? - jo jag gör väl det..
Sol eller måne? - sool
Vinter eller höst? - hööst
Soligt eller regnigt? - soligt!
Är du uttråkad? - annars hade jag inte gjort listan


Om mig:
Hur mycket är klocka just nu? - 18.39
Vart vill du bo? - stockholm, usa, sala också.
Vill du gifta dig? - jaa
Favoritårstid? - sommar



Har du under de 24 senaste timmarna:
Kysst någon? - nej
Blivit kramad? - ja
Känt dig fånig? - haha ja
Saknat någon? - jaa
Ljugit? - nej


lång dag

känns som dagen har varit vääääldigt lång..har hunnit med så mycket. var till västerås med klassen idag ju, lyssnade på massa människor, bland annat folk från vård och omsorgs college som hela saken handlade om. var rätt segt, men hellre sitta där och lyssna än i skolan. men värst av allt var maten, fyfan va äckligt! till och med skolmaten är bättre :o aja, :)

sen när jag kom hem så tog jag det lugnt ett tag. sen iväg på innebandy vid fem :) gick helt okej, inte speiellt nöjd om jag säger så. värre blev det ju på slutet när jag lyckades stuka foten, wiho liksom. trodde först dem var av, men som tur var så var den inte det. känns bättre nu iallafall :) vilken galen tur, (skrattar, dannis fattar) för det sista jag behöver nu är en stukad fot.

sen ut till stallet :) red ut en sväng. hon kändes mycket bättre idag, inte lika stark och så. babbbby (k) sen hem och kolla idol :) ska snart gå och lägga mig tror jag, heeelt slut. fredag imorgon :D sköönt, även om det ryktas om att vi ska bli nollade. den som lever får se :)

fan

en dag som man ha väntat på så länge är helt plötsligt så nära, men helt plötsligt kan den vara så långt bort..

090909

idag är det ju 09-09-09, härligt för alla lyckliga som gifter sig och sånt idag :) men inte fan har det hänt något bra idag, fast jag skickade det där kedjebrevet igår. blä på det ju..

nyss kommit hem från ransta, hoppträning :) gick helt okej, svårt övning och blir inte lättare med travhäst. men nöjd med sista hoppen iallafall :) älskling, ibland tror jag att du är den enda som förstår allt. utan dig funkar det inte, älskar dig ♥

imorgon ska vi till västerås med klassen, hela OP09 ska iväg och mingla och äta lunch. vi ska tydligen få mycket bättre utbildning än dem tidigare OP:arna, så engligt lärarna så ska vi vara glaaaada. så det är väl bara att åka dit och le imorgon :) men när våran klass hörde ordet mingla så visade det sig att alla hade tänkt sig klänning, högklakar, champagne men riktigt så var det tydligen inte..aja :)

:(

jag antar att jag måste låta dig gå, du vill ju inte.
hoppet är det sista man förlorar, det glömmer jag aldrig.

shalala

slutade redan 12.10 idag, galet skönt :) fort ut till stallet och rida ut, gick rätt bra. håller på och eltar lite tävlingar nu, men inte lätt och veta när jag inte vet när jag kan rida igen efter oprationen. sen hem och byta om och så, sen till frisörn :) gjorde lite slingor idag, eftersom hon inte blev nöjd föra gången :) men jag är nöjd, är väldigt blond men jag gillart. inte dumt när man fick nagellack och lösnaglar av frisören :o haha.

ska snart iväg till lärkan för att träna innebandy :) blir en timme ungefär. sen hem och kolla massa på tv, premiär för idol 2009 och andra avenyn :D wiho.

 

snoddar

är det bara jag som tycker det är riktigt fult när kill/tjej-fjortisar går runt med ungefär sju snoddar runt benen? och dem har ju inte svarta normala snoddar utan världens alla färger. jag tycker det kan vara snyggt om man har en-två snoddar men då ska dem vara svarta. är jag helt ute och cyklar eller håller du med mig?


ohejohå

idag har väl inte varit någon höjdare till dag, allt blev bara väldigt konstigt. men ja, vad ska man göra? jag kan inte göra så mycket mer än att glömma honom, eller hur? aja..det löser sig med tiden.

ibland blir jag bara så trött på killar och kärlek. liksom kärlek/killar är ju faktiskt det vi tjejer pratar mest om, pratar killar så mycket om oss tjejer? ..jag tror nästan inte det. man kanske skulle ha en kill-pause? som på livet enligt rosa. fast jag skulle inte klara det i mer än två timmar.

äh, du låter det som det bara är fel på killar och det är de ju verkligen inte! utan killar skulle ju inte vi leva? visst var jag smart nu? :) och det finns ju faktiskt dem som är väääldigt bra också. så det såå.

nu när vi ändå håller på att prata om killar så måste jag bara säga vad jag blir heeeeeeelt galen av!, beiga chinos!!!!!! ojojoj, helt sjukt snyggt alltså :D marinblå är också snyggt. så nu vet ni, om ni undra liksom :)


118100

fråga: vad handlar bloggen iidak.blogg.se om?

svar: bloggen iidak.blogg.se drivs av en glad tonårstjej vid namn ida karlsson. hon skriver om allt möjligt som händer i sin vardag, från tävlingar i hästhoppning till helgens aktiviteter med kompisar.

jag säger bara en sak, gaaaaaalet :o

jag vill ha en storebror!

är det något jag vill ha så är det en storebror! men tyvärr så är det ju lite svårt att fixa. men jag skulle verkligen vilja ha en storebror som man kan prata med allt om, som bryr sig om en, kan göra rolig saker med och sen så skulle det ju inte skada om han hade snygga kompisar :) känns som allt skulle vara så mycket lättare med en äldre bror som kanske är två-tre år äldre. dumma mamma och pappa som inte tänkte på det innan jag kom. haha. aja, får väl klara mig utan någon storebror, men drömma kan man väl få göra? :)


mys låt



är hon hon bäst eller? :) mysigaste låten just nu.

SVERIGE!



zlatan gjorde det! han gjorde mål i sista minuten, nästan sista sekunden. helt galet! jag är stolt över sverige faktiskt :) haha

:)

tjejkväll igår hos dannis :) ida, lisa och angelica också ju! vi åt mumsig mat, efterrätt och så. sen satt vi och pratade hur mycket som helst. sen dansade vi..eller det var jag som dansa och dem andra skrattade :) stackars dannis, sorry gumman! hahaha. men hade iallafall en jätterolig kväll :) sov hos dannis sen.

idag har jag varit i stallet, red ut en sväng :) sen innebandy träning, kändes först som om jag bara ville gå hem och lägga mig, men när vi väl hade kommit igång så gick det bättre. sen ikväll har jag bara tagit det lungt, kollat fotboll och nu ska jag kolla på forrest gump :) älskar filmen!


OP09 är ju galet snygga..fast här är bara hälften.

när den rätte dyker upp säger hjärtat till och då får huvudet säga vad det vill


happygirl

wiiiiiiiho!, den 29 september kommer mitt utsendeé ändras väldigt mycket, även mitt liv kommer ändras. jag kommer få bättre självförtroende och allt. för ni som inte följt min blogg så ska jag operera näsan. ska ta en bit av revbenet och så ska dem göra det till ett nytt näsben, så jag kommer få en helt normal näsa igen! har vänatat på det hur länge som helst, och nu är dagen snart här. jag är inte nervös eller rädd än, men jag blir väl när jag ligger där på oprationsbordet och snart ska bli sövd. men tills dess så ska jag ta vara på dem sista dagarna som den "gamla ida", rida och träna massa! eftersom jag inte kommer kunna göra det på ett tag efter oprationen. 28 september läggs jag in på akademiska sjukhuset för att förbereder allt.

så om fyra veckor, tjuggoåtta dagar så opereras jag. och jag börjar ett nytt liv.

RSS 2.0